Puutarhamyymälässä asioidessa kannattaa pitää silmät auki. Yhä useampi yritys julkaisee opaskirjoja ja –lehtisiä. Niissä kerrotaan luonnollisesti kuinka ko. yrityksen tuotteita käytetään, mutta onpa niissä varteenotettavia neuvojakin.

Oma Pihan toimituksen tämän kevään suosikki on huhtikuussa ilmestyvä Kekkilän Kesä –lehti. Siinä on laaja artikkeli perennoista, joiden suosio on kasvamassa. Nämä monivuotiset puutarhakasvit ovat helppohoitoisia. Nyt kasvukauden alussa kannattaa niille muistaa antaa lannoitusta, jotta ne jaksavat kukkia runsaasti. Perennat kaipaavat erityisesti kaliumia ja fosforia. Nämä ravinteet parantavat myös perennojen talvenkestävyyttä.

Useimmat perennat pitävät erityisesti hyvin maatuneesta kompostista, jota voikin levittää kasvien tyvelle reilusti. Etenkin ruusut rakastavat kompostista saatavia ravinteita. Perennoja istutettaessa kompostia sekoitetaan multaan ja seosta laitetaan istutuskuopan pohjalle ja reunoille. Kompostin lisääminen multaan lisää maan vedenpidätyskykyä. Tällöin kesäsateista ja kastelusta on kasveille hyötyä pitkään.

Oikein kuivana kautena kastellaan reilusti kerralla, jotta vesi imeytyy kasvien juuriin asti eikä jää vain maan pinnalle haihtumaan. Harva, noin viiden päivän välein suoritettu kunnollinen kastelu on kasveille paljon mieluisampaa kuin päivittäinen pirskotus!

Jaa artikkeli