Sirottele nurmen hoitoaine, esimerkiksi Kemiran Nurmikon Talvi sinulle sopivana talven hetkenä. Näin varmistat, että nurmikon kasvualusta on kunnossa ja nurmikko käytössäsi koko ensi kesän.

Hoito talvella

Sirottele nurmikolle hoitoainetta. Se kohentaa maan mururakennetta ja luo hyvät olot maan pieneliöiden toiminnalle. Aine vähentää maan happamuutta ja hoitaa kasvualustaa. Se vaikuttaa heti kasvukauden alkaessa eikä ole haittaamassa nurmikon viihdekäyttöä.

Kasvunsa lopettanut nurmikko ei kestä kulutusta juuri lainkaan. Se talvehtii parhaiten ilmavan lumipeitteen alla. Laatoita siis talviset kulkuväyläsi, säästyt jääpoltteelta, mutta voit liikkua mielesi mukaan.

Nurmikko ei pidä polkemisesta, sen sijaan hedelmäpuiden alustat kannattaa myyrien varalta tallata tiiviiksi. Samalla on hyvä tarkistaa, että verkot suojaavat jäniksiltä myös hangen ollessa paksuimmillaan. Routa hoitaa kasvualustaa talven aikana. Jäätynyt maa palautuu muotoonsa kasvukaudella.

Kevättalvella voit jouduttaa jään ja lumen sulattamista myös levittämällä katetta. Siitä hyötyy myös nurmikon kasvualusta.

Paikkaus

Pane merkille alueet, joilta jääpeite sulaa viimeisenä. Keväinen paikkaus on todennäköisesti tarpeen, mutta se ei auta tulevien talvien yli. Voit välttää seisovan veden ja jäätymisen muotoilemalla maan pintaa uudelleen.

Jää- ja lumilyhtyjen sekä muiden talven tulien jäljiltä jää kulottuneita alueita nurmikkoon. Osta niiden paikkaamista varten nurmikon siemeniä jo kevättalven ensimmäisellä käynnillä puutarhamyymälässä.

Tilaa Pihakalenteri!

Jaa artikkeli