Saadaanko täksi vuodeksi valkea joulu? Tätä kysymystä pyöritellään joka vuosi, mutta tänä vuonna yksi vastaus löytyy Hollannin kukkamarkkinoilta. Siellä valkoinen väri on voimakkaasti esillä ja valkeista kukista ennustetaan ei vain joulun, vaan koko talven hittiä.

Trendikäs, valkoinen kimppu voi olla tyylikään puhdaseleinen tai luonnollisen villi. Puhtaimmillaan sen löytää syklaamista, mutta niin gerberat, amaryllikset kuin joulutähdet löytävät paikkansa talvisista asetelmista.

Pitkään suosiossa olleet luonnonmateriaalit jatkavat voittokulkuaan. Tummat oksat, kaarnanpalat ja sammal sopivatkin hyvin vastapainoksi valkeille kukille. Nyt yhdistellään rohkeasti erilaisia muotoja. Kukkien joukosta voi löytää pehmeitä puuvillapalloja, aitoa villaa, niintä ja juuttiköyttä. Kukista riippuen valkoinen voi olla vihertävää, haalean harmaata tai sekoittua pehmeisiin nugaan sävyihin.

Parhaimmillaan asetelma on samanhenkisessä maljakossa. Teemaan sopivat hyvin paksut, epäsäännölliset lasimaljakot ja rosoinen keramiikka. Talven ehdoton hitti on astia, joka on päällystetty kaarnalla tai lehdillä. Trendikkäitä astioita voi hyvin valmistaa itsekin. Ulkoa ehtii vielä kerätä tukun aineksia, pohjaksi sopii vanha pakasterasia ja työvälineeksi kuumaliimapistooli. Laiska pääsee vielä helpommalla ja sirottelee luonnon ainekset pöydälle maljakon ympärille sellaisinaan.

Jaa artikkeli