Oma Pihan hyasintit ovat nyt kasvaneet kaksi viikkoa ja sipuleiden juurtuminen on edennyt hyvin. Tällä viikolla suurimman muutoksen sipuleiden hyötöön aiheutti sään viilentyminen. Yölämpötilojen laskettua pakkasen puolelle hyasintit siirrettiin viileään rappukäytävään. Jos parvekkeella ei ole lämmitystä, on nyt syytä siirtää arat kasvit sisälle. Hyödettävien sipuleiden ja parvekkeen monivuotisten kasvien talvetus saattaa onnistua myös styrokslaatikoissa sanomalehtieristeiden keskellä.

Hyasinttien kukintaan on vielä pitkä aika, mutta ajatus tuoksuvista kelloista saa valkojuuriset sipulit näyttämään sympaattisilta. Juurten määrä ja pituus on viime viikkoon verrattuna kaksinkertaistunut: nyt juurikehä sipulin tyvellä on tiivis joka puolelta, ja juuret yltävät hyvin veteen. Vettä ei ole kulunut juurrutuslaseista lainkaan, sen sijaan vesi on muuttunut hieman sameaksi. Jos veden haluaa säilyvän kirkkaana, voi kasvatuslasin pohjalle pudottaa muutaman palan hiiltä. Tähän kikkaan toimituksessa turvaudutaan, jos samentuminen vielä jatkuu.

Kylmän sääaallon vuoksi sipulien hyötöä päätettiin jatkaa rappukäytävässä. Vaikka lämpötila ulkona laski viikon aikana pakkasen puolelle, ei kylmyys vielä vaurioittanut pahvilaatikossa parvekkeella olleita sipuleita. Hyasinttien hyödön aikana lämpötilan olisi hyvä pysytellä noin kymmenessä lämpöasteessa, joten tämän viikon aikana sipuleille on ehtinyt tulla kylmä. Pahvilaatikon varsinaisena tehtävänä on estää valon kulku, sillä hyödön aikana sipuleiden on oltava pimeässä. Jo pahvilaatikon liitoksista karkaava valo voi häiritä kukka-aiheiden kehitystä, joten tarkoitusta varten voi laatikon kulmat vahvistaa läpinäkymättömällä teipillä.

Seuraavan kerran sipuleiden kuulumisista raportoidaan jälleen viikon kuluttua.

Jaa artikkeli