Vantaalle avautuu tänään Plantagen –konsernin suurin ja modernein liike, jolla on kokoa 9000 neliömetriä. Uusi liike korvaa Helsingin Torpparinmäessä olleen myymälän, yhteensä ketjulla on pohjoismaissa liikkeitä 52. Uuden liikkeen vetonaulana on ympärivuotinen pihakalustenäyttely.

Jättikokoisen myymälän valikoimiin kuuluvat sisä- ja ulkokasvit, lannoitteet, työkalut, sipulit ja siemenet. Perinteisistä puutarhamyymälöistä poiketen valikoimissa on runsaasti myös ruukkuja, silkkikukkia, kynttilöitä ja kodin sisustusesineitä.
–Suuressa myymälähallissa kasvit pyritään järjestämään esille niin, että matalimmat kasvit ovat edessä ja korkeimmat taaimmaisena. Siten koko kasvipöytien yli näkee jo myymälän ovelta, kertoo markkinointipäällikkö Minka Mannerla liikkeen avajaistilaisuudessa. Lämpöä valoisaan ja moderniin tilaan syntyy seinustojen hyllyköistä, joissa koristeruukut on sommiteltu siististi väreittäin.

Plantagen on Pohjoismaiden johtava puutarha-alan myymäläketju. Sen on vuodesta 2001 omistanut investointiyritys EQT Northern Europe. Ensimmäinen konsernin omalla liikeidealla rakennettu myymälä avattiin vajaa vuosi sitten Turkuun. Suomessa myymälöitä on kolme, Ruotsissa 20 ja Norjassa 29. Tulevina vuosina ketjulla on vakaa aikomus kasvattaa markkinaosuuttaan Suomessa.

Firman tavoitteena on kaksinkertaistaa myymälöiden lukumäärä. Suomeen on suunniteltu 12-15 myymälää.

Jaa artikkeli