Pihassa tai kadun varrella kasvava puu on olennainen osa kotiseutua, mutta harvoin puuta tulee tarkemmin huomioitua. Puun päivänä juhlitaan tuttuja koivuja ja vaahteroita ja keskitytään hetkeksi metsien merkitykseen maapallollamme. Toivota pihapuullesi hyvää huomenta tai tartu lapionvarteen ja istuta portin pieleen uusi, vihreä ystävä!

Idea Puun päivän viettoon syntyi Lohjalla syyskuussa 2003, jolloin perustettiin Puun päivän kannatusyhdistys ry. Jo nyt puun päivän tapahtumia vietetään monilla eri paikkakunnilla. Päivälle onkin helppo keksiä ohjelmaa. Kunnat ovat lähteneet päivän teemaan mukaan järjestämällä istutustempauksia ja metsänsiivoustalkoita. Esimerkiksi Helsingissä istutetaan maanantaina Täti Vihreän opastuksella kolme vaahteraa, kaupungin nimikkopuuta, kolmeen eri leikkipuistoon Herttoniemessä, Malmilla ja Maunulassa.

Vesan nimipäivä ja syyskuinen ajankohta sopii päivän teemaan hyvin, sillä syyskuun loppu soveltuu niin puiden istuttamiseen ja siirtämiseen kuin kuulaisiin kävelyretkiin lähimetsissä. Jos siltä tuntuu, voi samassa yhteydessä juhlistaa syyspäivän tasausta ja nauttia syksyn tuoksuista ja metsän antimista. Metsäretken löydöistä paistuu hetkessä muheva sienipiiras, ja pikku hiljaa värittyvistä haavanlehdistä syntyy syksyiseen kestipöytään tunnelmaa luova somistus.

Jaa artikkeli