Sesongin kukkatrendien ytimessä ovat luonnonmateriaalit ja moderni käsityö. Nostalgiset pitsit ja metsämökin tunnelma yhdistetään nykymuotoiluun ja design-tuotteisiin. Syyskauden Cabin Spirit –trendissä käytetään runsaasti puuta ja kauden suosikkina hehkuu punainen eri sävyissään.

Puu on vahvasti esillä syksyn kukkakimpuissa ja sisustuselementeissä. Rustiikkihenkistä tunnelmaa tavoitellaan niin kaarnan, vanerin kuin oksien avulla. Muita sesongin materiaaleja ovat vanha lasi, keramiikka, pellava, puuvilla ja huopa. Luonnonmateriaaleihin yhdistetään virkattuja ja neulottuja yksityiskohtia. Puujäljitelmät ja tapettien ja pitsien nostalgiset kukkakuviot ovat nyt suosiossa.

Kauden kukkavärit
Luonnonvärit, kuten ruskea, yhdistetään vaaleanpunaiseen, punaiseen ja kultaan.

Muodot
Muodoissa tavoitellaan järjestystä ja käytännöllisyyttä. Rösyilevien ja vapaamielisten kesäasetelmien jälkeen kimput ovat nyt selkeäpiirteisiä ja tiiviitä. Tiukan geometrisia niiden ei kuitenkaan tarvitse olla.

Leikkokukat
Suosiossa ovat klassiset, tuoksuvat kukat kuten ruusu, liljat, daaliat, krysanteemi, freesia ja gladiolus.

Ruukkukasvit
Trendihaiden ikkunoilla kukoistavat nyt syklaamit (Cyclamen), liljat (Lilium), posliinikukat (Hoya), peperomiat (Peperomia) ja saintpauliat (Saintpaulia). Yhdistävinä tekijöinä näillä kasveilla ovat tummat ja linjakkaat lehdet, kukat ovat näyttäviä ja tuoksuvia.

Jaa artikkeli