Suonenjoen Mansikkakarnevaalit on yksi Suomen vanhimmista kesätapahtumista. Ensimmäiset karnevaalit järjestettiin vuonna 1970. Vuoden 2004 Mansikkakarnevaalit on järjestyksessään 34. tapahtuma. Mansikkakarnevaalien järjestämisessä on pidetty vain kaksi välivuotta, vuosina 1984 ja 2003. Paikkakunnan ihmisten lisäksi Mansikkakarnevaalit ovat alusta alkaen koonneet mansikanpoimijoita, lomavieraita, kesäasukkaita ja muita karnevaalivieraita ympäri Suomea Suonenjoelle. Viime vuosina on ulkomaalaisten vieraiden osuus lisääntynyt poimijatyövoiman kansainvälistyessä.

Mansikkakarnevaalit alkavat perinteisesti karnevaalikulkueella, joka kerää Suonenjoen katujen varsille vuosi vuodelta sankat yleisöjoukot. Karnevaalikulkue koostuu alueen yrityksistä ja järjestöistä kootuista osastoista.

Karnevaaleilla valitaan Mansikkaisäntä, joka on mansikanviljelijä tai läheisesti mansikanviljelyyn liittyvä henkilö, joka on tehnyt ja tekee tunnetuksi suonenjokelaista mansikanviljelyä. Mansikkakarnevaaleilla valitaan vuosittain myös Mansikkatyttö, joka kruunataan kilpailuun ilmoittautuneiden neitosten joukosta.

Esiintyjinä karnevaaleilla tänä vuonna mm. Halavatun papat, Muska, Mikko Alatalo, Lamourettes tanssiryhmä, Pelle Positiivi, Myrskylinnut yhtye, taikuri Risto Saikkonen, ja imitaattori Seppo Pennanen. Tivoli Sariola on paikalla kolmenkymmenen vuoden kokemuksella.. Ohjelmistoon kuuluu myös mm. mansikansyönnin SM-kisat.

Mansikkahölkkä juostaan jälleen karnevaalien yhteydessä. Mansikkaravit järjestetään Mansikkakarnevaalien aikaan Suonenjoen raviradalla. Ritomäen rallicross-radalla kilpaillaan myös Jokamies-luokan autoilla Mansikkakarnevaalien viikonloppuna.PSA-opistolla on Nuorisotapahtuma ulkomaisille ja kotimaisille poimijoille.

Uutuutena ohjelmistossa on X-sprint Suonenjoki seikkailukilpailu, joka sijoittuu aikataulullisesti lauantaille.Toinen uutuus ohjelmistossa on Suonenjoen kirkossa, Mansikkakirkko, jonka yhteydessä laulaa Mikko Alatalo.

Mansikkaa on tarjolla Mansikkatorilla tuoreena, herkullisena marjana sekä Marja-Pureena ! Mansikkakarnevaalit ovat Suonenjoella 9.-11.7.2004.

Jaa artikkeli