Karkkiautomaattien uusiokäytöllä voitaisiin rohkaista kuluttajia syömäänterveellisesti. Brittiläinen elintarviketeollisuuden tutkimusorganisaatioIGD:n kuluttajatutkimus kertoo, että myyntiautomaateista valittaisiinmielellään terveellisiä vaihtoehtoja. ”Terveysautomaateilla” voitaisiinvastata kuluttajien tarpeeseen syödä sekä terveellisestä että nopeasti. Turun Länsikeskuksen Euromarketissa on myynnissä kirsikkatomaatteja karkkipussia erehdyttävästi muistuttavissa pakkauksissa.

Kuluttajat ehdottivat automaateissa myytäväksi myslipatukoita,vähärasvaisia perunalastuja, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja jogurttia.Myös hedelmät ja salaatit saivat suuren suosion. Toistaiseksi kuitenkintuoretuotteiden turvallisuuden ja laadun takaaminen automaateissa onongelmallista.

Tutkimuksen mukaan brittikuluttajista yli puolet käytti myyntiautomaattejasäännöllisesti. Tyypilliset käyttäjät ovat alle 35-vuotiaita jatyössäkäyviä. Useimmin automaatteihin turvauduttiin töissä ja sairaaloissa.

Karkkitomaatteja Espanjasta

Puutarha-Sanomat lehdessä 1/2004 oli uutinen karkkitomaateista. Turun Länsikeskuksen Euromarket myi 125 gramman värikkäitä pusseja hieman alle euron hintaan. Tom Cherry -niminen pussi sisälsi espanjalaisia kirsikkatomaatteja – englanniksi Cherry Tomatoes.

Jaa artikkeli