Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto järjestää jälleen kesälläleikkimielisen kilpailun siitä, mistä löytyy Suomen suurin mansikka ja senkasvattaja. Kisaan voivat osallistua niin kotipuutarhurit kuinkaupallisesti marjoja tuottavat ammattiviljelijät ympäri maan.Lopputuloksen ratkaisee mansikan paino. Palkinnoksi kärkisijoillesijoittuneille on luvassa muun muassa kylpyläloma, risteily ja erilaisiasäilöntätarvikkeita.

Kilpailuaikaa elokuun puoliväliin

Kilpailuaika kestää elokuun 15. päivään asti. Aikaa pidennettiinviimevuotisesta mansikan satokauden ajoittuessa tänä vuonna myöhäisemmäksi.Mansikan satokausi ajoittuu heinäkuun puoliväliin.

Kisaan osallistuva mansikka mitataan ja punnitaan tarkalla vaa´alla kahdentodistajan läsnäollessa. Järjestäjät suosittelevat myös marjanvalokuvaamista vaa´alla ja mittanauhan vieressä. Marjassa ei saa ollamultaa tai ylimääräistä pintakosteutta lisäämässä sen painoa. Marjaan saajäädä verhiö ja kanta, mutta mansikan halkasijaa mitattaessa ei verhiötä jakantaa saa laskea mukaan. Mansikka tulee myös pakastaa kokonaisenamyöhempää tarkastusta varten.

Viime vuonna voitto mansikkatutkijoille

Viime kesän suurimmat mansikat poimittiin Piikkiöstä, MTT:n lajikekokeesta. Suurin mansikka oli 119 gramman painoinen jötkäle. Mammuttimansikka oli lajikkeeltaan Vima Tardan ja Koronan risteymä.

Jaa artikkeli