Hämeen ja Uudenmaan luomutuottajista on koottu tietoa Luomua läheltä-julkaisuun sekä internetsivuille. Erityisesti kuluttajille tarkoitettuluettelo esittelee suoramyyntipaikat ja -tilat sekä niissä myytävättuotteet. Kartta kertoo, missä mennään ja symbolit kertovat, mitä tuotteitamissäkin on tarjolla. Luettelossa on mukana 75 suoramyyntiä harjoittavaaluomutilaa sekä 2 luomuosuuskuntaa.

Luettelossa on omat sivunsa luomuviljelyn ja ruuan ammattilaisille.Sivuille on koottu erityisesti luomutiloilla tarvittavien palveluiden,kuten koneiden vuokrauksen, urakointipalveluiden ja rehumyynnin,yhteystietoja. Suurkeittiösivuilta löytyvät tiedot ammattikeittiöihintuotteita toimittavista viljelijöistä sekä osuuskunnista.

Luomua Läheltä on uudistettu versio vuonna 2000 julkaistusta Kultaisiltakaskilta, Mainioilta mailta -luettelosta. Tuoreen luettelon painosmäärä on40 000 kappaletta. Sitä jaetaan Hämeen ja Uudenmaan matkailukohteisiin,kunnanvirastoihin, oppilaitoksiin sekä erilaisissa tapahtumissa. Luetteloavoi tilata lisää Hämeen ja Uudenmaan maaseutukeskuksista postimaksuavastaan.

Luomua läheltä -julkaisun ja internetsivujen rahoittamisessa ovat mukanaLuomu-Häme -hanke sekä Uudenmaan luomulähiruokahanke. Luomua läheltä -hankkeessa olevien luomutilojen yhtyestiedot löytyvät Internetistä osoitteesta www.luomualahelta.net

Jaa artikkeli