Mykora Oy uusi kasvualustalaitos vihittiin perjantaina käyttöön Kiukaisissa. Investoinnin arvo on miljoona euroa. Se lisää kasvualustatuotannon kapasiteettia 60 %:a nopeuttaen ja varmentaen tuotantoa. – Viime syksynä alkanut rakennusprojekti on ollut yksi suurimpia Mykorassa sen perustamisen jälkeen. Koimme saavamme tähän laajennukseen selkeän tuen sekä kuluttajilta että kaupan taholta, kertoi toimitusjohtaja Heikki Parviainen.

Parviainen korostaa, että kotimaisten elintarvikkeiden laadun on oltava läpinäkyvämpää ja selkeästi todennettavissa. – Kuluttajille kotimaisuus on HeVi-tuotteissa – joihin sienetkin kuuluvat – tärkeä laadun ja valinnan kriteeri. Kotimaisuuteen liittyy vahva usko elintarvikkeiden turvallisuuteen.

– Tuoteturvallisuuden ohella toinen keskeinen valintakriteeri on hinta. Liiketoiminnan suunnitteluun on kilpailukyvyn nimessä paneuduttava aivan uudella tavalla ja tarmolla. Me Mykorassa päätimme viime vuoden alkusyksyllä laittaa koneen niin sanotusti kuntoon. Tarkoituksenamme on edetä kustannustehokkuudessa, tuotannon varmuudessa ja tuotteiden laadukkuudessa alan kärkeen ei pelkästään kotimarkkinoiden, vaan myös lähialueiden markkinoiden edellyttämällä tavalla.

Mykora Oy perustettiin vuonna 1988 Kemiran tytäryhtiöksi. Honkatarhat Oy osti yrityksen vuonna 2002. Henkilöstöä yrityksessä on 75 ja liikevaihto on 8,2 miljoonaa euroa. Osa tuotannosta menee vientiin.

Herkkusieniä tuotettiin viime vuona 1500 tonnia. Siitakkeen tuotanto oli 250 tonnia ja lisäksi pieni määrä tuotettiin osterivinokasta. Mykora hallitsee valtaosaa kotimaisesta sienituotannosta. Uutuutena se on aloittanut portobello-sienen tuotannon.

Jaa artikkeli