Suosittu TV-kokki, keittiömestari MAIJA SILVENNOINEN on tehnyt kattavankeittokirjan kasvisruuasta. Hän toivoo kirjan innostavan suomalaisiakeventämään ruokavaliotaan kasviksilla.

Maijan kasviskeittokirjan monipuolinen reseptikokoelma sisältäämuun muassa maukkaita keittoja, kastikkeita, laatikoita, salaatteja jajälkiruokia. Monet ruuat sopivat paitsi sellaisenaan syötäviksi, myösliha- ja kalaruokien lisäkkeiksi. Monissa ohjeissa on hyödynnettyrunsaasti kasviproteiinia sisältäviä raaka-aineita, joten kirjan ohjeillamyös pelkkää kasvisravintoa nauttivat voivat toteuttaa riittävänmonipuolisen ruokavalion.

Keittokirjan kuvituksesta vastaa valokuvaaja TIMO VILJAKAINEN. Viimeistäänhehkuvan värikkäät ruokakuvat saavat vannoutuneimmankin pihvinsyöjän veden kielelle

Kasvissyöjälle monipuoliset ohjeet

Keittiömestari Maija Silvennoiselta on vuosien varrella pyydetty jatkuvasti kasvisruokaohjeita ja kyselty kasviskeittokirjaa. Nyt hän on ryhtynyt toimeen ja laatinut kattavan kirjan kasvisruoasta. Hän haluaa rohkaista suomalaisia keventämään ruokavaliota kasviksilla. Lukija saa kokeiltavakseen runsaan valikoiman helppoja ja innostavia ohjeita herkullisiin kasvisruokiin: keittoja, alkuruokia, laatikoita, patoja ynnä muita pääruokia sekä salaatteja ja muita kylmiä ruokia. Mukana ohjeissa on kaikki kasvisvalkuaista sisältävät raaka-aineet, eli näitä ohjeita noudattamalla pelkkää kasvisruokaakin syövä saa tarpeeksi monipuolista ravintoa.

Maija Silvennoinen on käyttänyt kasviksia monipuolisesti hyvän ruoan perusraaka-aineina sekä television ruokaohjelmassa että ravintolassaan. Hyvät maut syntyvät hänen keittiössään esimerkiksi kuullottamalla kasviksia keittojen ja kastikkeiden raaka-aineiksi. Silvennoinen loihtii kasviksista myös silmänruokaa, sillä ne ovat aina houkuttelevasti esillä valmiissakin annoksissa. Hän arvostaa laadukkaita raaka-aineita, ja hankkii ne pääosin mahdollisimman läheltä tutuilta tuottajilta, jolloin kasvikset ja muut tuotteet ovat aina tuoreita ja maukkaita.

Maija Silvennoinen on keittiömestari ja tunnettu TV-kokki, jolla on nykyään oma ravintola Patani. Hän on kirjoittanut useita keittokirjoja, joista viimeisin on suuren suosion saavuttanut kalakeittokirja Maija kalassa 2001. Hänen kirjojensa runsaasta ja houkuttelevasta kuvituksesta vastaavat valokuvaaja Timo Viljakainen ja stylisti Margareta Nygård. Kirjan kustantaja on Tammi.

Jaa artikkeli