Kotimaiset Kasvikset ry on nimennyt Kristiinankaupungissa toimivan OyKlåvus Ab:n ruokaperunantuotannon Vuoden laatutuottajaks. Huomionosoitus myönnettiin Laatuperunantuottajain kokoontumisessa.

Oy Klåvus Ab pakkaa ja myy vuodessa yli 10 miljoonaa kiloa ruokaperunaa.Tuotteista 65 prosenttia myydään pakattuna ja loput irtoperunanakierrätyslaatikoissa ja 10 kilon tai 15 kilon pahvilaatikoissa sekäkonteissa. JOHAN ja BERIT KLÅVUKSEN omistaman perunapakkaamon tuotteetmarkkinoidaan tukkuliikkeiden kautta vähittäiskauppoihin.

Yritys aloitti pakkaustoiminnan vuonna 1969, jolloin Johan Klåvuksenvanhemmat alkoivat pakata perunaa kahden kilon kuluttajapakkauksiin.Nykyisin yrityksellä on yhteistyökumppaneinaan noin 50 sopimusviljelijäälähinnä Etelä-Pohjanmaan alueelta. Yrittäjäperhe viljelee edelleen itsekinperunaa ammattitaidon ja tuntuman ylläpitämiseksi.

Tiiviillä yhteistyöllä sopimusviljelijöiden kanssa sekä ostettavienperunaerien laatuhinnoittelulla varmistetaan, että pakkaamoon tulevienraakaerien laatu on korkeatasoinen, Klåvuksesta kerrotaan. Viime vuonnayritys hankki kuvankäsittelytekniikkaa hyödyntävän optisenperunanlajittelijan, joka vähentää käsinlajittelutarvetta ja mahdollistaahyvin nopean ja tarkan perunaerien laatuluokittelun.

Perunaisia uutuuksia joulumarkkinoille

Viime vuonna Klåvus toi markkinoille mikroaaltouunissa kypsennettävänuuniperuna-aterian. Tuotepakkaus pitää sisällään aterian ainekset eliuuniperunan, täytteen ja suolan. Ajatuksena on ollut nopeastivalmistettavan kevyen aterian aineksien kokoaminen samaan pakkaukseen.Tuotekehitystä on tarkoitus jatkaa ja tuote tulee uudistettunatodennäköisesti joulumarkkinoille.

Vuoden laatutuottajien nimeäminen aloitettiin vuonna 1994 ja sentavoitteena on antaa tunnustusta yrityksille, jotka paitsi tuottavathyvälaatuisia tuotteita, myös toimivat laadukkaasti ja pitkäjänteisesti.Valinta perustuu yhdistyksen laadunvalvonnan tuloksiin ja erisidosryhmiltä saatuihin suosituksiin. Kotimaiset Kasvikset ry nimeäävuosittain vuoden laatutuottajan kasvihuonekukka-, kasvihuonevihannes-,avomaanvihannes-, hedelmän- ja marjantuotannon sekä ruokaperunantuotannonalalta.

Jaa artikkeli