Omistajavaihdos on vauhdittanut Mykora Oy:n kehitystä. Yrityksessä aloitetaan juuri miljoonan euron investointi uuteen kasvualustan valmistusyksikköön.
– Tulemme nopeuttamaan merkittävästi sienen kehitystä, sillä sienirihmasto ympätään alustaan heti pastöroinnin jälkeen idätystunnelissa. Kun rihmaston kasvu on päässyt vauhtiin, kasvualusta siirretään varsinaiseen sienimöön, kertoo yrityksen omistaja TIMO RAPILA. Konsernin vihannesten tuotemerkki on uudistettu ja myös vihannestuotanto laajenee.

Mykoran tuotanto tulee lisääntymään merkittävästi jo ensi vuonna.
– Kulutuksen kasvuun on toki varaakin, sillä suomalaiset syövät vain 300 grammaa viljeltyjä sieniä vuodessa, kun tanskalaiset syövät peräti kymmenkertaisen määrän ja ruotsalaisetkin peräti kaksi kiloa vuodessa.

Timo Rapila osti Mykora Oy:n Kemira Agrolta kesä-heinäkuun vaihteessa. Rapilan perhe perusti Honkajoelle salaattien tuotantoa nykyisin harjoittavan Honkatarhat Oy:n vuonna 1985. Vuonna 1994 perheyritys osti Kyröntarhat Oy:n. Honkatarhat omistaa puolet myös ympärivuotiseen kurkuntuotantoon keskittyneen Hevi-Kolmio Oy:n sekä Tartossa sijaitsevasta AS Grüne Fee Eestistä.

Yhtiön tuotemerkki – Vihreä Keiju – on uudistettu. Uudet salaatti-, kurkku- ja yrttipakkaukset tulevat kauppoihin lähipäivinä.

– Pakkaukset ovat nyt kullanhohtoisia. Pyrimme lisäämään tuotemerkkimme tunnettuutta kuluttajien keskuudessa ja tuomaan lisäpotkua kauppojen hevi-myyntiin. Pakkaukset tuovat laadukasta ilmettä hevi-osastoille.

– Olemme laajentaneet Kyrön tarhojen tuotantoa vajaalla 4000 neliöllä. Laajennusosan salaattikylvöt on juuri tehty, toteaa Rapila.

Jaa artikkeli