Puutarhatekniikka 2002 alkoi Lepaalla torstaina hellesäässä. Näytteilleasettajilla on tarjottavana yleisölle monia uutuuksia. Marjasuomen taimituotanto toi näyttelyyn marjovat mansikat.
– Darselect on uutuuslajikkeemme, kertoo JARMO RÖPPÄNEN.

Marjasuomen taimituotannon osasto tarjoaa mansikkamehua isoa mansikkaa muistuttavasta osastosta. Röppänen toivottaa mansikanviljelijät tervetulleeksi Suonenjoelle syyskuun 5. päivänä, jolloin siellä järjestetään Mansikan sadonajoituspäivä.
– Viljelijät näkevät käytännössä, kuinka mansikan satoa saadaan niin avomaalta kuin kasvihuoneestakin syyskuussa. Avainasiana ovat satotaimet, jotka on säilytetty kylmässä ja istutettu juhannuksen jälkeen.

HL-Vihanneksen HEIKKI LINDSTRÖM on koonnut osastolle laajan valikoiman tuotteita, pakkauksia ja pakkauskoneita.
– Pyrimme näyttämään, miten vihannekset ja kukat pakataan tulevaisuudessa, kertoo Heikki Lindström.

Heikki Lindströmin mukaan suurin ihmetyksen aihe on tämän kesän sää.
– Koskaan aikaisemmin emme ole voineet koristella osastomme tähän aikaan kypsällä viljalla, toteaa Linström.

Lännen PlantSystemisin osastolla on uutuutena F max evolution -istutuskone.- Tämä on markkinoiden tehokkain puoliautomaattinen istutuskone. Työn jälki on erinomainen, sanoo HANNU VAHANEN Länneltä.

– Viljelijöillä on mahdollisuus nähdä kone käytännön työssä perjantaina 23. päivänä Hyvinkäällä avomaanvihannesten lajikkeiden näytemaalla, kertoo Vahanen.

Kekkilän osastolla uutuutena on suurpaali turvetta.
– Tässä on yli kuusi kuutioita turvetta, mutta se on puristettu runsaan kahden kuution paaliksi. Suurpaali säästää puutarhoilla työtä ja muovijätettä tulee vähemmän. Suurpaalin purkamiseen on myös olemassa laite, kertoo tuotepäällikkö ILKKA VÄRE.

Puutarhatekniikkamessut jatkuvat Lepaalla lauantaihin saakka.

Jaa artikkeli