Mansikanpoiminnan Suomen mestaruudesta kisailtiin tänään KesälahdellaPohjois-Karjalassa. Astikkalan marjatilalla pidetyissä kisoissa voittajaksiselviytyi Tuija Hyytiäinen Keski-Suomesta. Suomen mestaruudesta mitteliyhteensä 11 Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton alueellisten piirienparasta poimijaa.

Mansikanpoiminnan Suomen mestaruuden ratkaisi tänä vuonna tasainen suoritus.Arvosteluperusteina käytettiin poimintanopeutta, poimintatarkkuutta japoimitun marjan tasalaatuisuutta. Puoli tuntia kestäneen poiminnan aikanavoittajan koriin kertyi 20 litraa laatumansikkaa.

Toiseksi kisassa tuli Leila Vairinen Varsinais-Suomesta, ja kolmanneksiMirja Nenonen Kuopiosta.Tuomareina toimivat Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton Pohjois-Karjalanpiirin mansikanviljelijät ja muut alan asiantuntijat.

Mansikanpoiminnan SM-kisat järjesti Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitonPohjois-Karjalan piiri. Kisan tavoitteena on paitsi löytää maammemestaripoimija, myös muistuttaa poimintatyön merkityksestä osanahyvälaatuisen mansikan tuotantoa.

Tulokset
1. Hyytiäinen Tuija Keski-Suomi
2. Vairinen Leila Varsinais-Suomi
3. Nenonen Mirja Kuopio
4. Sinikka Linna Keski-Suomi
5. Luukkonen Anne Mikkeli
6. Tukiainen Kaisu Pohjois-Karjala
7. Känninen Jari Kuopio
8. Hakalisto Pirita Pohjois-Karjala
9. Asplund Laura Pohjois-Karjala
10. Tomula Irja Pirkanmaa
11. Määttä Heli Pohjois-Karjala

Mansikkapelloilla kaivataan jo poutapäiviä

Mansikan pääsatokausi on täydessä käynnissä koko maassa. Etuajassa alkanutsatokausi jatkuu edelleen. Viime viikolla viilennyt sää ja kuurosateet eivätole heikentäneet satomäärää tai mansikan laatua. Jos heinäkuu kuitenkinjatkuu sateisena, voi mansikan satokausi päättyä odotettua aikaisemmin. Jonyt on selvää, ettei viime kesän ennätyssatoihin tänä vuonna päästä.Mansikan kokonaissatomäärän odotetaan näillä näkymin olevan noin 15miljoonaa kiloa.

Jaa artikkeli