Oma PIHA -lehden kevätlahja kestotilaajille on jo postissa.  Tänä keväänä lahjana on 10 kpl sinikuunliljan (Hosta sieboldiana) juurakoita. Lajikkeena on ’Frances Williams’, jonka paksut nahkeat lehdet ovat poimullisia. Väriltään lehdet ovat sinisiä ja kellanvihreitä. Keskikesällä puhkeavat valkoiset kukat, mutta lehdet ovat koristearvoltaan tärkeimpiä, sillä tuovathan ne silmäniloa koko kesän.

Oma PIHA -lehden kestotilaajien lahjana on tänä keväänä ollut sinikuunlilja 'Frances Williams' -lajikkeen juurakot.

Oma PIHA -lehden kestotilaajien lahjana on tänä keväänä ollut sinikuunlilja ’Frances Williams’ -lajikkeen juurakot.

Kuunliljat kukoistavat varjoisassa  ja puolivarjoisassa paikassa. Juurakot istutetaan runsasmultaiseen, tuoreeseen maahan. Mitä aurinkoisempi kasvupaikka on, sitä tärkeämpää on, että maa on riittävän kostea. Lehtiä ei tarvitse leikata syksyllä, koska ne maatuvat miltei kokonaan talven aikana.

Kuunliljoja voidaan kasvattaa myös parvekkeella ruukuissa. Kasvualustaksi sopii hyvin tavallinen kukkamulta. Kasvukaudella taimia lannoitetaan ja kastellaan säännöllisesti. Kuunliljat eivät talvehdi ulkona ruukuissa, joten taimet siirretään syksyllä joko maahan talvehtimaan tai viedään ruukkuineen kellariin.

Oma PIHA -lehti palkitsee kestotilaajia kahdesti vuodessa sipuli- ja juurakkolahjoin. Syksyn lahja julkistetaan elokuun 11. päivä ilmestyvässä numerossa. Voit saada sen maksamalla lahjan postituskulut lehdessä olevien ohjeiden mukaisesti.

Tämän kevään sinikuunlilja-lahjaa ei voi enää saada. Ajoissa lahjansa tilanneet saavat paketin  10.5. – 11.5., Pohjois-Suomessa sinikuunliljat putoavat postiluukusta muutamaa päivää myöhemmin.

 

Jaa artikkeli