Rotkolemmikki 'Variegata' ja balkaninvuokko 'Blue Shades'

Rotkolemmikki ’Variegata’ ja balkaninvuokko ’Blue Shades’

Kun otin eilen tätä kuvaa pihallani, tuli mieleen kirjoitukseni uusimmassa Oma PIHA -lehdessä. Se kertoo sinisestä väristä kukissa, lehdissä ja kalusteissa. Balkaninvuokon lajikenimi ’Blue Shades’ eli siniset sävyt osuu harvinaisen kohdilleen juuri tässä kohdassa, jossa on paria erilaista sinistä, ja silti ne sopivat yhteen (ainakin minun mielestäni). Vuokon kukassa on violetinsinistä sävyä, rotkolemmikin kukat puolestaan taivaansiniset, tai farkkusiniset. Kuihtuessaan ne haalistuvat ja niihin tulee myös balkaninvuokon sävyä.

Muita ihania sinisiä kukassa juuri nyt ovat idänsinililja, posliinihyasintti, helmililjat, siniset hyasintit ja sinivuokot, joista viimeiset vielä uhmaavat toukokuun helteitä. Kevätkaihonkukkakin kukkii sinisenä.

Sinisen suloista äitienpäivää!


Sailan Puutarhan värit -sarjan ensimmäinen osa ”Vehreä vihreä” julkaistiin Oma PIHA -lehden numerossa 2/2016 ja toinen osa ”Sävyisä sininen” numerossa 3/2016, joka löytyy juhannukseen saakka Lehtipisteestä tai voit lukea sen maksullisena (5 €/lehti)  tästä linkistä. Värisarja jatkuu seuraavissa numeroissa, numerossa 4/2016 on ”Kultainen keltainen”.

Jaa artikkeli