Puutarha-Sanomat -lehden tulevassa numerossa, joka ilmestyy 25. päivänä syyskuuta, on artikkeli Markkulan marjatilasta. Tila sijaitsee Multialla, noin 60 kilometriä Jyväskylästä länteen. Aulikki ja Tauno Kallio aloittivat marjatuotannon vuonna 1995 heti sukupolvenvaihdon tapahduttua.

Marjatilalla poimittiin syyskuun 5. päivänä viimeistä mustaherukkalohkoa Joonas-merkkisellä puimurilla. Markkulan marjatila on yksi KM Peltomarjat Osuuskunnan 12 jäsentilasta. Yhteensä osuuskunnassa on 100 hehtaaria herukkaa, jonka korjuu tehdään kahdella osuuskunnan omistamalla puimurilla.

Videolla puimurin päällä ovat Tauno ja Aulikki Kallio vastaanottamassa herukkaa ja kuljettajana on Janne Miettinen, joka on yksi osuuskunnan jäsenviljelijöistä. Lajikkeena on ¤Mortti¤ ja satoa tulee noin 6 tonnia hehtaarilta. Niin lehtiartikkelissa kuin videollakin Aulikki Kallio kertoo myös tilan marjajalosteista.

Voidaksesi lukea artikkelin, tilaa Puutarha-Sanomat -lehti oikean palkin linkistä tai asiakaspalvelustamme puh. 010 378 0880 (arkisin 9-15).

Kun lehti on ilmestynyt, löytyy artikkeli myös Lehtiluukku.fi -palvelusta, linkki tässä:
Puutarha-Sanomain digitaaliset näköislehdet

Katso video tästä

Jaa artikkeli