Kirjokevättähti on nopeasti levinnyt tuomaan väriä vielä lehdistä paljaaseen ruusupenkkiin. Kevättähden taivaansiniset kukat ovat muodostaneet penkkiin maton parin viikon ajaksi. Kirjokevättähden kukinta alkaa nyt olla lopuillaan, kun tulppaanit ja narsissit ovat vuorostaan puhkeamassa kukkaan.

Kun ruusupenkki on vielä lehdetön, kirjokevättähdet  tuovat penkiin taivaansinisen värin, mitä kelpaa ihastella.

Kun ruusupenkki on vielä lehdetön, kirjokevättähdet tuovat penkiin taivaansinisen värin, mitä kelpaa ihastella.

Kirjokevättähti (Scilla forbesii) oli Oma PIHA -lehden kestotilaajien lahjana syksyllä 2012. Silloin tilaajat saivat 100 sipulia pelkkien postituskulujen hinnalla.

Samanaikaisesti kirjokevättähden kanssa ovat kukkineet muutkin pikkusipulien sinertävät kukat kuten posliinihyasintti (Puschkinia scilloides) ja idänsinililja (Scilla Siberica), jonka kukat ovat nuokkuvia kun taasen kirjokevättähden kukka avautuu ylöspäin.  Posliinihyasintti oli Oma PIHA -lehden kestotilaajien lahjana syksyllä 2013.

Kirjokevätähden kukka aukeaa ylöspäin ja se on keskeltä vaalea.

Kirjokevättähden kukka aukeaa ylöspäin ja se on keskeltä vaalea.

 

_____

Sailan Puutarhan värit -sarjan ensimmäinen osa ”Vehreä vihreä” julkaistiin Oma PIHA -lehden numerossa 2/2016 ja toinen osa ”Sävyisä sininen” numerossa 3/2016, joka löytyy juhannukseen saakka Lehtipisteestä tai voit lukea sen maksullisena (5 €/lehti) tästä linkistä. Värisarja jatkuu seuraavissa numeroissa, numerossa 4/2016 on ”Kultainen keltainen”.

Jaa artikkeli