Oma PIHA -lehdessä (nro3/2015) on puutarhaneuvos Aarno Kasvin artikkeli siitä, mitä tulee ottaa huomioon kesäkukkia hankittaessa. Taimia hankittaessa kannattaa kysyä, ovatko ne jo karaistu ulkoilmassa. Aarno antaa vinkkejä, mitkä lajit houkuttelevat pölyttäjiä pihalle. Hän esittelee yksityiskohtaisesti harvinaisempia kesäkukkia.

Aarno kirjoittaa mielenkiintoisista kesäkukista.

Aarno kirjoittaa mielenkiintoisista kesäkukista.

Juurimukuloista kasvatettavista esittelyssä ovat: daaliat, ihmekukista mökinihmekukka ja torvi-ihmekukka. Kolme esittelyssä olevaa kaunotarta ovat zulunnukkeasteri, isonolaana ja koreatörmäkukka. Korkeat ja komeat esiteltävät kesäkukat ovat: koristetupakka, valkotupakka, lumotupakka, revonhännät, kukonharjat, verbenat, hämähäkkikukat ja risiini.
Aarno esittelee keltaisen ja oranssin hehkuisina kesäkukkina päivänhatut, samettikukat, titonia (inkakaulus), tsinniat. Kiinnostavina kesäköynnöksinä hän esittelee hajuherneen, liuskamiinaköynnöksen ja meksikontuliköynnöksen.
Oma PIHA nro 3 löytyy vielä parin viikon ajan Lehtipisteestä. Sen voi lukea myös digitaalisena näköispainoksena tästä linkistä.

 

Jaa artikkeli