Oma PIHA -lehden uusi numero (3/2013) ilmestyy tänään. Se on täynnä kevätfiilistä. PuutarhaneuvosAarno Kasvi esittelee kauneimpia kukkivia koristekirsikoita.

– Keväällä valkoisin ja punaisin kukin kukkivat koristekirsikat tuovat puutarhaan satumaista loistoa ja korostavat sipulikukkien värien hehkua.

Aarno Kasvi esittelee imeläkirsikan eli linnunkirsikan, rusokirsikkapuut, kuriilienkirsikan, pilvikirsikan, kevätkirsikan ja vienokirsikan sekä oratuomen.

Maatalous-metsätieteiden lisensiaatti Marja Aaltonen kirjoittaa hyötykäyttöön sopivista kirsikkapuista.

– Sirorakenteinen kirsikkapuu tarvitsee valoa tuottaakseen hedelmiä jo heinäkuun puolivälin jälkeen ennen varsinaisen marjasesongin alkua. Vanhoista pihapiireistä olevat kirsikat ovat hapankirsikoita. Tuorekaupassa myytävät isot kirsikat ovat yleensä makeakirsikoita.

Kotimaisia kirsikkalajikkeita, joita lisätään mikrolisäysmenetelmällä, ovat : Varjomorelli, Mustilan Morelli, Rauhalan Morelli, Huvimajan Kuulasmarja, Sikkolan Kuulasmarja ja Pilvikirsikka.

Voit ostaa itsellesi Oma PIHAn nro 3/2013 digitaalisena näköispainoksena tästä linkistä , kestotilaajat saavat lukea sitä ilmaiseksi. Voit ostaa paperilehden Lehtipisteestä tai voit tilata Oma PIHAn
tästä linkistä

Jaa artikkeli