Luonnonmukaisiin puutarhan viljelyratkaisuihin ja ekologiseen sanitaatioon erikoistunut Biolan Oy on valittu ensimmäisten joukossa mukaan suomalaisille yrityksille suunnattuun innovaatio-ohjelmaan Weconomy Startiin.

Weconomy Start on uusi globaali innovaatio-ohjelma, jonka Suomen World Vision tuottaa yhdessä Aalto-yliopiston ja Finpron kanssa. Ohjelma vie suomalaiset yritykset kehitysmaiden köyhiin yhteisöihin kehittämään ja testaamaan liikeideoita yhdessä loppukäyttäjien, vähävaraisten ihmisten kanssa. Tavoitteena on liiketoiminta, josta hyötyvät sekä suomalaiset yritykset että paikalliset ihmiset.

Ohjelmaan pääsee mukaan noin 10 yritystä. Hakuaika loppuu 4.2.2013. Ensimmäisten joukossa mukaan on valittu Biolan Oy.

– Jo usean vuoden ajan olemme kartoittaneet vientimahdollisuuksia kehittyviin maihin. Kansainvälistymisen edellytys on konkreettinen toiminta kohdemarkkinoilla. Viime vuonna aloitettu Biolanin Kuuban kuivakäymäläprojekti on osoittanut tämän toimintatavan ainoaksi oikeaksi, toteaa Biolan Oy:n toimitusjohtaja Esa Mäki.

– Nyt alkava yhteistyö World Visionin, Aalto-yliopiston, Finpron ja Biolanin kesken perustuu nimenomaan paikan päällä tapahtuvaan toimintaan. Intiassa ja Sri Lankassa elää miljoonia ihmisiä vailla vessaa. Tätä ongelmaa ratkaisemalla luomme ihmisille paremmat elinolot ja edistämme suomalaisten innovaatioiden vientiä, sanoo Mäki.

– Olen todella kiitollinen siitä, että Biolan lähtee mukaan ohjelmaamme. Biolan on yksi Suomen innovatiivisimmista alansa yrityksistä. Yhdessä pystymme aikaansaamaan merkittävää muutosta köyhien ihmisten elämään osallistamalla yhteisöt mukaan kehitystyöhön tasavertaisina kumppaneinamme. Samalla luomme pohjaa uudenlaiselle tulevaisuuden yhteistyömallille, Suomen World Visionin innovaatiojohtaja Juha-Erkki Mäntyniemi sanoo.

Weconomy Start pilotoidaan lähes 100 maassa toimivan kehitysyhteistyöjärjestö World Visionin toiminta-alueilla Intiassa ja Sri Lankassa. Intiassa kohdealueena on Indore, Sri Lankassa Ehetuweva ja Kalpitiya.

Jaa artikkeli