Pohjois-Pohjanmaan Haapajärvellä on satumainen piha. Se vetää puoleensa niin lapsia kuin aikuisiakin. Puutarhan ei pidä stressata, vaan sen tulee olla voimavara.Kirsi Autio hurahti puutarhaharrastukseen kymmenisen vuotta sitten. Piha onkin rakentunut Kirsin hoivissa reheväksi ja salaperäiseksi. Pihalla on oma alueensa marjoille ja siellä kasvaa runko-punaherukkapensas, pensasmustikoita sekä mansikoita. Savimaata on parannettu mullalla ja köynnösruusukin on saatu kestämään talven.

– Kaiken ei tarvitse ole viivasuoraa ja nöpönuukaa, sillä puutarhan ei pidä stressata, vaan sen tulee olla voimavara. Puutarha on tehty itselle, ja on hyvä kun se itselle kelpaa.

Autioiden pihassa suuret puut ovat kattona. Aikuisetkin viihtyvät leikkimökissä, jossa on sänky väliaikaista nukkumista varten. Lapsille on leikkipaikkoja ja pihalla asustaa myös Muru-koira omassa tarhassaan.

– Osaan nauttia puutarhasta ja maltan istuskella siellä. Ajatuksenani on, että puutarha ei kerralla aukea, vaan siellä on mahdollista saada yllätyksiä, arvuuttelee Kirsi Autio.

Voit lukea lisää satupuutarhasta Oma PIHA -lehden numerosta 3/2012, jota saa juhannukseen saakka Lehtipisteestä. Voit myös tilata Oma PIHAn edulliseen kestotilaushintaan oikeassa palkissa olevasta linkistä tai lukea Oma PIHA –lehden digitaalista näköispainosta alla olevasta linkistä. Kestotilaajille kaikkien näköislehtien lukeminen on ilmaista.

Lue Oma PIHA nro 3/2012

Katso video tästä

Jaa artikkeli