Monien puutarhaunelma käy toteen Ketunpesä-nimisessä pihassa, Puumalassa. Puutarhahoidon ohella Kettuset harrastavat monia kädentaitoja ja kauneuden tajua vaativia asioita. Ketunpesää on rakennettu paikaksi, jossa viihdytään.

Kalevi jaTerttu Kettunen asuvat itävaltalaistyylisessä alppitalossa Saimaan rannalla. Heidän hehtaarin suuruinen tonttinsa on Pirttilahteen pistävä ja kukkaloistoa hehkuva niemi. Rannan kruunaa 300 metrinen hiekkaranta.

Rantavedessä kukoistavat punaiset lumpeet.

– Toin niiden juurakot Italiasta. Kolmena ensimmäisenä syksynä kaivelin ne mudasta kellariin, mutta nyt ne kasvavat jo viidettä vuotta villinä vesistössä ja ovat lisääntyneet paljon, kertoo Kalevi.

Pirttilahteen laskeva etelärinne on paahteinen ja kukkapenkkejä kastellaan järven vedellä.

Pihalla on paljon erikoisuuksia. Kalevin mukaan puutarhakangasvuokko on onnistunut pölyttämään luonnonkangasvuokon, joka on alkanut kukkia sinisin kukin. Ensimmäinen kukkija on koreanonnenpensas (Forsythia ovata) ja myöhäisin alastonimpi eli syysmyrskylilja (Colchicum autumnale).

Voit lukea lisää Ketunpesästä Oma PIHA -lehden numerosta 3/2012, jota saa juhannukseen saakka Lehtipisteestä. Voit myös tilata Oma PIHAn edulliseen kestotilaushintaan oikeassa palkissa olevasta linkistä tai lukea Oma PIHA –lehden digitaalista näköispainosta alla olevasta linkistä. Kestotilaajille kaikkien näköislehtien lukeminen on ilmaista.

Lue Oma PIHA nro 3/2012

Katso video tästä

Jaa artikkeli