Oma PIHA -lehden perinteinen pihakilpailu on ratkaisuvaiheessa – tulos julkistetaan tammikuun alussa ilmestyvässä Oma PIHA -lehdessä.

Lokakuussa ilmestyneessä numerossa 6/2011 oli esiteltynä viisi finalistia, alueensa parhaat pihat pohjoisesta, läntisestä, keskisestä, itäisestä ja eteläisestä Suomesta. Videolla on kooste finaalipihoista ja voit tutustua näihin pihoihin myös Oma PIHA -lehden numerossa 6/2011, joka on myynnissä lehtipisteissä jouluviikolle saakka .

Pohjois-Suomen edustajana finaalissa oli Raija ja Erkki Palomäen rehevä piha Perämeren rannalta Oulusta. Länsi-Suomea edusti Pirkko ja Harri Olinin rintamiestalon piha Porista. Keskistä Suomea edusti Terttu ja Pekka Montosen Keski-Euroopan tunnelmaa tuova piha Jyväskylän kupeesta, Vaajakoskelta. Itä-Suomen edustajana finaalissa oli Leena ja Risto Jauhiaisen peltojen sylissä oleva piha Kiuruvedeltä. Etelä-Suomen parhaaksi pihaksi tuomaristo oli nostanut Pirjo ja Markku Mutasen myllärin pihan Ylöjärveltä.

Mutta mikä näistä pihoista on arvostettu koko maan parhaaksi pihaksi vuonna 2011? Oma PIHA -lehden lukijoilla oli mahdollisuus vaikuttaa tulokseen äänestämällä. Äänestys sulkeutui marraskuun viimeisenä päivänä. Äänestystuloksen ja tuomariston arvion perusteella Suomen Paras piha on ratkeamassa, sillä se pitää päättää ennen uuden Oma PIHA -lehden painoon menoa. Numero 1/2012 ilmestyy jo ennen loppiaista eli 5. päivänä tammikuuta.

Katso video tästä

Jaa artikkeli