Sisko Hallavainio ja hänen puolisonsa, näyttelijä Risto Aaltonen ovat luoneet pihastaan yrityksen ja erehdyksen kautta yhden Suomen kauneimmista puutarhoista. Entisen venäläisten kylpylävieraiden majatalon piha ylsi finaaliin Oma PIHA -lehden Paras Piha -kilpailussa viime vuonna.

Oma PIHA –lehden uusin numero (nro 5/2011) esittelee Hallavainio-Aaltosen pihan, artikkeli on otsikoitu Loviisan helmeksi. Pariskunnan asuma talo on vaatinut suuren remontin, minkä päälle he ovat jaksaneet panostaa myös pihaan. Pihaa alettiin rakentaa vuonna 2006, jolloin tontilla oli lähinnä pusikkoa.

Pihapiirin persoonallisin rakennus on mehiläispaviljonki, jossa on ollut 33 pesää kahdessa kerroksessa. Tämä lienee maamme ainoa mehiläisille tarkoitettu talo, joka on arkkitehdin suunnittelema.

Voit ostaa Oma PIHA -lehden Lehtipisteistä tai tilata sen asiakaspalvelustamme tai www.omapiha.info -palvelun oikeasta palkista. Voit lukea artikkelin myös digitaalisesta näköispainoksesta alla olevasta linkistä. Kestotilaajille lukeminen on maksutonta, katso lukuohjeet Arkisto-linkin alta.

Klikkaa ja lue Oma PIHA nro 5/2011

Katso video tästä

Jaa artikkeli