Kemissä sijaitseva muutaman vuoden ikäinen piha nousi sekä yleisöäänestyksessä että tuomariston raadissa Suomen parhaaksi pihaksi vuonna 2010. Pihan nuoruus, tavallisen kokoinen ja muotoinen tontti sekä pohjoinen sijainti vakuuttivat: näin ihana paratiisi on monen muunkin Oma PIHA -lehden lukijan saavutettavissa.

Jaana ja Asko Makkonen ovat luoneet muutamassa vuodessa viihtyisän keitaan tavallisen kokoiselle omakotitontille. Etupihan rinteen täyttävät perennat tervehtivät niin kotiin tulijaa kuin vierastakin. Takapihan kukkaloisto kestää myöhään syksyyn. Polut ja patiot erottavat alueet omiksi kokonaisuuksiksi. Kiveykset ja laatoitukset on tehty huolella.

– Tonttia valittaessa katsoimme, että takapiha on länteen, jotta pihalla on kiva olla iltaisin, kertoo Jaana Oma PIHA -lehdessä (numero 1/2011)

– Kun tekee pihahommia, eivät työasiat ole mielessä. Pihalla on mukava värkätä ja aika kuluu nopeasti, sanoo Asko, joka on aiemmin asunut pitkään kerrostalossa.

Pohjoinen sijainti ei ole estänyt pihan kukoistusta, sillä kasvit on valittu oikein. Jaana kertoo Oma PIHA -lehden haastattelussa, että pihan puhtaana pitäminen on helppoa.

– Kuljen ja nyppään rikkaruohon. En ole auringonottajatyyppiä, vaan havahdun nyppimään. Alkukesällä on nyppimistä, mutta loppukesästä ei rikkaruohoja juuri ole.

Lue artikkeli Makkosten pihasta uudesta Oma PIHA -lehdestä, joka on nyt myynnissä Lehtipisteissä. Voit tilata Oma PIHA-lehden edulliseen kestotilaajan hintaan asiakaspalvelustamme puh. 010 387 0880 (arkisin klo 9-15) tai netistä www.omapiha.info

Voit lukea aikaisempien vuosien pihakilpailun voittaja- ja finaalipihoista www.omapiha.info/arkisto -sivuilta avautuvista linkeistä. Lehden kestotilaajille digitaalisten näköispainosten lukeminen on ilmaista.

Klikkaa ja lue: Vuoden 2009 voittajapiha löytyi Juvalta

Klikkaa ja lue: Vuoden 2008 voittajapiha löytyi Kemijärveltä

Klikkaa ja lue: Vuoden 2007voittajapiha löytyi Viitasaarelta

Klikkaa ja lue: Vuoden 2006 voittajapiha löytyi Vihdistä.

Klikkaa ja lue: Vuoden 2005 voittajapiha löytyi Torniosta.

Katso video tästä

Jaa artikkeli