Hankien keskelle saa keväisen tunnelman istuttamalla kylmää kestäviä kukkia katetulle terassille tai lasitetulle parvekkeelle.

Narsissit, orvokit ja helmililjat kestävät muutaman asteen pakkasia. Kukat saattavat hieman taipua yön kylmyydessä, mutta auringon lämmittäessä ne kohoavat terhakkaasti pystyyn.

Erilaiset korit ja ruukut käyvät mainiosti astioiksi, ja multakin voi olla laihanlaista. Kasvit eivät tarvitse paljoakaan ravinteita. Aurinkoisina päivinä asetelmaa pitää muistaa kastella ja tarvittaessa kasteluveteen voi lisätä ravinneliuosta.

Puutarhamyymälöissä ovat valikoimat nyt parhaimmillaan. Tavallisesti vain jouluna saa hyasintteja ja tulppaaneja, mutta nyt niitäkin on kukitettu kevään iloksi. Kaunis jaloleinikki on hieman vaatelias, mutta viihtyy viileässä ja tasaisen kosteassa hyvin. Bellikset ovat kestosuosikki, joita kannattaa istuttaa myös ruukkuihin.

Lisää ideoita ja vinkkejä löydät Oma Piha -lehden ”Näin saat parvekkeen ja pation kukoistamaan oppaasta.” Oppaan saat, kun ostat Oma Piha-lehden numeron 2/2010 Lehtipisteestä tai voit kysellä sitä myös kesäkukkien ostopaikastasi.

Kuvan asetelmassa on: Belliksiä, hyasintteja, helmililjoja, orvokkeja, muratti, jaloleinikki, tulppaaneja ja laventeli.

Vinkki: Joulukuusen koristeet saavat uuden tehtävän koristaessaan asetelmia!

Jaa artikkeli