Suomalaiset hedelmä- ja marjakasvilajikkeet esittäytyvät kävijöille Jokioisiin elokuun 18. päivänä avattavassa puistossa, jossa kasvien antamaa satoa saa maistella. Puisto on osa kunnan virkistysreittiä.

Ferrarian rinteessä sijaitsevassa kahden hehtaarin kokoisessa puistossa voi tutustua vanhoihin ja uusiin suomalaisiin omenalajikkeisiin, erilaisiin vadelmiin, pensas-, varpu- ja kanadanmustikoihin, kirsikoihin, luumuihin, herukoihin ja päärynään. Puiston erikoisuus on tyrnien jalostusaineisto.

Ferrarian rinne on MTT:n, Suomen kansallisen kasvigeenivaraohjelman ja Jokioisten kunnan yhteistyönä rakentama puisto, joka esittelee kävijöille suomalaisia hedelmä- ja marjakasvilajikkeita. Puistossa saa maistella kasvien antamaa satoa ja se on osa kunnan virkistysreittiä.

Reilun kahden hehtaarin kokoisessa puistossa voi tutustua vaikkapa vanhoihin ja uusiin suomalaisiin omenalajikkeisiin, erilaisiin vadelmiin, pensas-, varpu- ja kanadanmustikoihin, kirsikoihin, luumuihin, herukoihin ja päärynään. Puiston erikoisuus on Tyrnien jalostusaineisto.

Puiston avaa Jokioisten kunnanjohtaja Jarmo Määttä. Ohjelmassa on usean asiantuntijan voimin vedetty puutarhakierros, ja paviljongissa on esillä MTT:n puutarhatuotannon marja- ja hedelmälajikkeita. Jokioisten Maa- ja kotitalousnaiset myyvät kahvia ja virvokkeita.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille puistosta kiinnostuneille ja sinne on vapaa pääsy.Ferrarian rinteen osoite: Vaulammintie 10, Jokioinen, käynti Alatien kautta.

Oma PIHA -lehdessä on Pihan kasviaarteet -sarja. Numerossa 2/2009 esiteltiin jalokiurunkannus ja varjolilja. Numerossa 4/2009 aiheena oli syreenit. Uusimassa 20.8. ilmestyvässä numerossa 5/2009 on Marja Aaltosen artikkeli kotimaisista luumuista. Lehden saa lehtipisteistä tai tilaamalla oikeassa palkissa olevastea linkistä.

FERRARIAN PUISTON AVAJAISTEN OHJELMA 18.8.2008

14.00 PUISTON AVAUS
Tervehdyssanat Suomen kansallisen kasvigeenivaraohjelman puolesta Merja Veteläinen, MTT
Avaajana Jokioisten kunnanjohtaja Jarmo Määttä

OHJATTU PUUTARHAKIERROS
Hilma Kinnanen, MTT: Vanhat kestävät omenalajikkeet ovat pohjana uusille jalosteille
Kristiina Antonius, MTT: Ferrarian rinteen vadelmat ja karhunvatut
Tarja Hietaranta, MTT: Herukat ja karviaiset – tuttuja lajikkeita vuosikymmenten takaa
Marja Aaltonen, MTT: Kirsikat ja luumut
Kristiina Antonius, MTT: Tyrnien jalostusaineistosta
Veikko Yrjölä (Marjatila Tyrnikka): Tyrnin viljelystä lyhyesti

PAVILJONGISSA
MTT puutarhatutkimuksen hedelmiä ja marjoja
Mahdollisuus ostaa kahvia tai mehua (Jokioisten Maa- ja kotitalousnaiset) ja tyrnituotteita (Marjatila Tyrnikka)

Jaa artikkeli