Puutarhatoimittaja Pirkko Kahila aloittaa Oma PIHA -lehden numerossa 3/2009 juttusarjan kurjenmiekoista eli iiriksistä. Upea kukka on ollut muodissa moneen otteeseen, ja nyt on sen uuden tulemisen aika.

Eija Klaucken unelmapuutarha-sarja jatkuu ja nyt paljastuvat englantilaisen perennapenkin salaisuudet. Ylipuutarhuri Aarno Kasvi antaa lehdessä jälleen mainioita vinkkejään: tällä kertaa keittiöpuutarhan kevättoimista. Ajankohtaisaiheina on, kuinka rikkaruohot nujerretaan. Kun varhain aloittaa, ehtii pitkälle.

Oma PIHA -lehdessä jatkuu Paras Piha 2008 -kilpailun helmien esittely. Nyt vuorossa on vantaalainen rivitalon pieni piha. Alkuaan se oli jyrkkä, syreenien valloittama rinne, mutta nyt pihalla voi hoitaa kukkapenkkiä, leikkiä hiekkalaatikossa, istuskella auringossa ja leikata nurmikkoa.

Suunnitteluhortonomi Monica Äijälä on uudessa Oma PIHA-lehdessä ötökkäjahdissa lasten kanssa. Lasten pihapuuhia maustavat monet löydöt. Puutarhan hyönteisistä saa vaikka tietovisan aikaan. Muistathan mainion kirjamme, Oman pihan ötökät, sen voit tilata oikeassa palkissa olevasta linkistä.

Oma PIHA-lehti huomioi parhaiten pohjoisen puutarhurit. Artikkeli ”Puutarhanhoitoa Perämeren rannalla” kertoo tyrnistä, joka on oivallinen kasvi moneen ongelmapaikkaan. Sen kestävyys on omaa luokkaansa, ja kaupan päälle saa koristeellisen hyötykasvin!

Oma PIHA -lehden kansihenkilönä on valokuvaaja Jorma Puranen, joka löysi uuden kuvaustyylin: hän kuvaa puutarhaa heijasteena tummaksi maalatun puulevyn kautta.

Perniöläiset taimistoviljelijät ovat maapallon asialla. Puuhapari näyttää ja kertoo, miksi kotimaisten perinne- ja luonnonkasvien käyttö kannattaa.

Maisema-arkkitehti Saila Routio vie nojatuolipuutarhurin tällä kertaa löytöretkelle viidakkomaiseen puutarhaan, joka on keskelle Englannin vehreää maaseutua. Se on kasvitieteilijän paratiisi – Hidcote.

Saila jatkaa pihasuunnittelun artikkelisarjaa, ja nyt aihe on mitä ajankohtaisin: Suunnittele piha, joka ei ole pysyvä. Piha hetkeä varten, tilapäiseen kotiin tai kesän juhliin.

Joko olet päässyt Kerman kanavalle? Helsinkiläinen toimittaja Arja Myllyneva on asettunut sinne ja hän antaa kolumnissaan makupaloja elämisestä Heinävedellä.

Uudessa Oma PIHA -lehdessä on juttuhelmenä sisar Magdaleenan kertomus Lintulan luostarin puutarhasta.

Hae nyt omaksi Oma PIHA nro 3 lehtipisteestä tai tilaa oikeassa palkissa olevasta linkistä.

Jaa artikkeli