Oma Piha -lehti on nyt tarjoushintaan lehtipisteissä. Lehdessä on sata sivua asiantuntevaa tekstiä ja viihdyttävää lukemista. Esittelemme Paras Piha 2006 -kilpailun keskisen Suomen aluevoittajan. Ilona ja Janne Pietiläisen piha on leikkisä mutta linjakas.

Kivipinta uudistaa puutarhan. Kari Heimonen antaa asiantuntijan neuvot, kuinka kivet kukkivat pihalla. Koristekivistä on tullut yksi nykyaikaisen, helppohoitoisen kivipuutarhan tärkeimmistä perusosista.

Kanadan länsirannikolla, vanhassa louhoksessa kukkii tulppaanien meri, joka on entisen sementtipohatan vaimon tahdonnäyte.

Tuusulan rantatie -sarjassa vierailemme Paloheimon suvun Kallio-Kuninkalassa . Se oli taiteilijayhteisön seuraelämän keskus ja tuottoisa omenatarha.

Pidä silmällä tuholaisia, kehottaa puutarha-agronomi Säde Aarlahti , joka antaa tässä numerossa vinkkejä tautien ja tuholaisten torjuntaan ja ideoi helppotekoisen ruokoruukun kesäkukkaistutuksia varten.

Mistä on pienet kukat tehty, kyselee päätoimittaja Jouko Tikkanen ja raportoi, kuinka ammattiviljelmällä valmistuvat kesäkukat, ryhmäkasvit ja amppelit.

Parvekkeilla tapahtuu taas. Katsomme, miten sipulikukat talvehtivat parvekkeilla ja kokeilemme parvekeruusuja.

Rinnetontti on mahdollisuus eikä haitta. Toimittaja ja maisema-arkkitehti Saila Roution sarja puutarhasuunnittelun saloista jatkuu. Hän kertoo myös Babylonian riippuvasta tuoksupuutarhasta – sopisiko sellainen pihallesi?

Tee itse -sarjassa Rea Peltola opastaa, kuinka sekoittuneet vuokot voi erotella kukkivina. Sarjassa annetaan käytännön opastus siihen, kuinka kauniin köynnössäleikön rakentaminen on helppoa. Samoin selvitetään, miten ränsistynyt syreenimajan saa uuteen loistoon.

Suunnitteluhortonomi Monica Äijälä kertoo hellyttävän tarinan pikkuveljen porkkanamaasta.

Ideoita ja innoitusta -palstalla Rea Peltola antaa vinkkiä, kuinka ahkerat pikku orvokit ovat puutarhurin pelastus, kun ne kukkivat keväästä syksyyn.

Ikivanha itävaltalainen kasvitarha saa mielikuvituksen liikkeelle, kertoo Marja-Liisa Bartosik , joka on puutarhuri ja puutarhaneuvoja. Hän on asunut vuosikymmeniä Itävallassa ja on toiminut jo toistakymmentä vuotta suuren pihakilpailun tuomarina.

Sokerina Oma Piha -lehdessä on Aarno Kasvin palsta, jossa tällä kertaa neuvotaan pensasaitojen valintaa ja hoitoa vaikeilla tonteilla.

Jaa artikkeli