Liki 170 puutarhatapahtumaa eri puolilla maata Suomen suurimmat puutarhajuhlat, Puutarhapäivät lähestyvät. Mukaan on tähänmennessä ilmoittautunut lähes 170 tapahtumaa eri puolilta Suomea. Useillapaikkakunnilla hynttyyt on lyöty yhteen paikallisten yrittäjien,puutarhaseurojen, 4H:n ja muiden toimijoiden kesken. Tuloksena on syntynytiloisen kirjava joukko erilaisia puutarhatapahtumia

Täydellinen lista 25.-26.5. vietettävien Puutarhapäivien tapahtumistapäivämäärineen ja kellonaikoineen löytyy netistä osoitteestawww.puutarhaliitto.fi/puutarhapaiva.html. Aivan kaikkiPuutarhapäivän tapahtumat eivät ajoitu vain näille päiville, vaan muutamillapaikkakunnilla Puutarhapäiviä juhlitaan myös toukokuun muina viikonloppuina.

Teemana lapset – pienten puutarhakirjoja lahjaksi kirjastoilleKaikkien aikojen ennätysvilkkaan Puutarhapäivän teemana ovat lapset.Tavoitteena on tutustuttaa nuorimpia suomalaisia luonnon ja kasvun ihmeisiinja saada mahdollisimman moni myös itse kokeilemaan kasvattamista.

Puutarhaliiton paikallisyhdistykset juhlistavat Puutarhapäivän Lapsi japuutarha -teemaa lahjoittamalla huhtikuussa ilmestyneitä lastenpuutarhakirjoja oman alueensa kirjastoihin. Lahjoitettava kirja onhuhtikuussa ilmestynyt, Mari Mörön ja Marjo Nygård-Niemistön Jutta ja Juliuspuutarhan parissa.

Mukana kirjastotempauksessa on 22 paikallista puutarhayhdistystä jakymmenittäin kirjastoja eri puolilta Suomea. Kirjat lahjoitetaanPuutarhapäivänä 25.5. klo 13.00. Lista mukana olevista yhdistyksistä,kirjastoista ja yhteyshenkilöistä osoitteessawww.puutarhaliitto.fi/kirjastotapahtumat.html.

Puutarhapäivien tavoitteena on saada suomalaiset kiinnittämään hetkeksihuomionsa puutarha-asioihin ja ympäristönsä vihreyteen ¬ iloisissa jakeväisissä merkeissä.

Jaa artikkeli