Saksalainen Lidl saa kotimaisen kilpailijan, sillä Ruokakesko suunniteleeavaavansa kevään kuluessa halpahintamyymälöitä eri puolille Suomea. Uusissamyymälöissä on tarjolla päivittäistavaratuotteita. – Valikoima on rajattu,siihen kuuluu 1 000 – 2 000 tuotetta, kertoo Ruokakeskonmarkkinointijohtaja JAAKKO-PEKKA VEHMAS. Sitä, myydäänkö enemmän kotimaistavai tuontitavaraa, on Vehmaksen mukaan liian aikaista sanoa. Hän kuitenkintoteaa pääosan K-ryhmän tarjoamista elintarvikkeista tulevan tällä hetkelläkotimaasta.

Ruokakesko testaa uutta myymäläkonseptia ennen lopullisia päätöksiäjatkotoimenpiteistä. Myös varsinainen testiaika on vielä päättämättä, sekinselviää matkan varrella. Vehmas arvioi, että testiaika kestää useitakuukausia, mutta päätöksiä tehdään tämän vuoden aikana.Markkinointijohtajan mukaan on todennäköistä, että osia testattavastamyymäläkonseptista siirretään nykyisiin K-kauppoihin.

Vielä nimeämättömät myymälät avaavat ovensa todennäköisesti seuraavillapaikkakunnilla: Anjalankoski, Jämsänkoski, Haukipudas, Kotka, Mänttä,Vantaa, Viitasaari, Virrat ja Ylivieska. Testikaupat aloittavat toimintansaentisten K-kauppojen tiloissa. Myymälöissä ei ole K-kauppiasta vaan ne ovatsuoraan Ruokakeskon johtamia. Parhaillaan halpamyymälöihin etsitäänvuoropäälliköitä.

Asiakas ratkaisee

Ruokakeskossa on viime aikoina kehitetty voimakkaasti erilaisiamyymäläkonsepteja ja halpahintamyymälät ovat Vehmaksen mukaan yksi osatätä toimintaa. Aivan toisentyyppistä myymäläkonseptia edustavatesimerkiksi uuden ajan K-citymarketit Helsingin Malmilla ja Oulussa.

– Myymälätyyppejä erilaistetaan, koska asiakkaiden tarpeet ratkaisevat,Vehmas perustelee. Erilaiset asiakkaat haluavat asioida erilaisissakaupoissa, ostaa erilaisia tuotteita ja vaativat erilaista valikoimaa.

K-kauppoja ei unohdeta

Ruokakeskon mukaan K-kauppiasliiketoiminta on edelleen senydinliiketoimintaa Suomessa. Tällä hetkellä Suomessa on 50 K-citymarketia,145 K-supermarketia, 350 K-marketia, 380 K-extraa ja 40 K-pikkoloa. LisäksiK-asiakassopimuskauppiaita on noin 100. K-ruokakauppiaita on yhteensä lähes1 000.

Virossa Ruokakesko omistaa maan suurimman halpamyymäläketjun,Säästumarketin. Ketjuun kuuluu 45 kauppaa. Latviassa Ruokakeskolla on 11SuperNetto-halpahintamyymälää. Lisäksi Ruokakeskolla on Virossa jaLatviassa Citymarket-tavarataloja

Jaa artikkeli