Då augusti övergår i september är det höstmånad och äppelhögsäsong.

I år är äppelskörden speciellt riklig och köerna till musterierna är långa. Äppelmos, -sylt och -paj tillverkas i mängder men trots det finns det äpplen i överskott.

Om idéerna på vad äpplena kan användas till håller på att ta slut så fundera på vad din fyrfotade vän skall äta i vinter.

En effektiv bärplockare.

Äppeklyftor passar i många rätter, även till hunden. Gräddade äppelklyftor utan någon tillsats kan blandas med hundes kött.

Till skillnad från katter är hundar allätare. Det innebär att de förutom kött, vilket är huvudingrediensen i födan, även äter frukt, bär, grönsaker och rotfrukter. Om hunden äter rått kött antingen som tillägg till torrfodret eller enbart BARF (Biologiskt Anpassad Rå Föda) kan man blanda äppel, morötter, pumpa, bär mm. i maten till den vuxna hunden.

Så passa på att frysa in av trädgårdens skörd även till hunden.

Klyfta äpplena och ta bort fröhuset. Grädda i ugnen tills äpplena mjuknar ch frys in i lagom portioner.

Morötter, antingen rivna eller mosade och tex. lingon kan blandas med äppelbitarnai frysförpackningarna.

Äppel, havregryn och lingon fryses in i lagom små portioner för att blandas i i hundens råfoder.

Under bär- och frukttider äter många hundar vinbär och krusbär direkt från bärbuskarna, de är även effektiva bärplockare i blåbärsskogen. Nedfallna äpplen smakar ibland så bra att det blir för mycket av det goda. Vissa hundar kan tom dra upp morötter från marken och smaska i sig.

Vilka frukter och bär hunden tycker om är mycket individuellt liksom om de äter gurka eller morot som snacks.

Jaa artikkeli