PUUTARHA-Sanomien numero 2 on ilmestynyt. Lehdessä on hyvin mielenkiintoisia tulevaisuuden arviointeja. Hollantilainen Cor De Vries näkee elintarvikebisneksen maailmanlaajuisen keskittymisen yhä suurempiin kaupan ketjuihin. Viljelijöiden tulee vastata siihen liittoutumalla keskenään ja panostamalla hyvin voimakkaasti laatuun, kertoo päätoimittaja Jouko Tikkanen lehden sisällöstä.

Tikkasen mukaan lehti on saanut viljelijöiltä erinomaisen vastaanoton. – Tämä antaa meille pontta kehittää lehteä edelleen. Lehti tarjoaa lukijoille hyvin monipuoliset vuorovaikutteiset palvelut. Esimerkiksi suoramyyntitilat voivat laittaa omat yhteystietonsa nähtäväksi ilmaiseksi.

– Uutuutena on nyt kotisivujen perustamisen mahdollisuus. Nimellistä kuukausihintaa vastaan yrittäjä voi perustaa omat selaimella hoidettavat kotisivut. Hänen ei tarvitse osata lainkaan kotisivujen tekemisen tekniikkaa, vaan kaikki hoituu kehittämämme kotisivupohjan kautta. – Palvelumme antaa mullistavat mahdollisuudet kotisivujen käytössä puutarha-alalla. Yrittäjä voi päivittää tekstiä tai kuvia vaikkapa joka päivä parissa minuutissa, kertoo Jouko Tikkanen.

Uudessa numerossa on mm. seuraavat uutiset:
– Kotimaisuuden arvostus vei vihannekset hedelmien ohi, raportti K-supermarket Kahverista
– Syysvadelmaa kausihuoneesta ja avomaalta
– Työvoima on puutarhayrityksen tärkein resurssi
– Varhaisperunan viljely on salatiedettä
– Mansikasta hyvä kate naapurissa
– Perunanviljelijöillä siemen mielessä
– Mustan mullan mansikat – raportti Argentiinasta
– Typensidonta palkokasveilla
– Strategiasarjassa Pirjo Dalman: ”Marjoissa ja omenassa hyvät mahdollisuudet”
– Tulevaisuus: Lisäarvoa vihannesbisnekseen
– Pakkanen paukkui – kuinka kasvit kestivät
– Herneen viljely tuorekauppaan
– Urho Kittilä EU:sta: ”Onneksi historia korjaa väärät päätökset”

PUUTARHA-Sanomat -lehden voi kätevästi tilata oikeassa palkissa olevasta linkistä. Vuosikerran hinta on edullinen, vain 45 euroa. Vuonna 2003 ilmestyy kahdeksan numeroa, joista kuusi on ammattilaisille tarkoitettuja tabloid-kokoisia lehtiä ja kaksi numeroa kohdistetaan harrastajille. Harrastajalehdet löytyvät lähes 2000 lehtipisteestä kautta maan. Ensimmäinen numero tulee myyntiin huhtikuun alussa. Tilaajat saavat myös harrastajalehdet.

Jaa artikkeli