Huhtikuu on ollut hyvin lämmin eteläisessä Suomessa. Lämmin kevätsää muistuttaa luoteisen Yhdysvaltojen ilmastoa, jossa lauha talvi vaihtuu kevääseen jo maaliskuun puolella. Huhtikuussa siellä kukkivat syreenit ja alppiruusut.
Yhdysvaltojen länsirannikon pohjoisin kaupunki, Seattle, on siitä harvinainen amerikkalaiseksi kaupungiksi, että siellä on mukava liikkua jalan. Kaupungin keskusta-alueella on jopa ilmainen joukkoliikenne, joka kannustaa jättämään autot keskustan ulkopuolelle ja siirtymään esimerkiksi tunnelissa kulkevaan metrobussiin tai katujen yläpuolella liikkuvaan yksikiskoiseen ratikkaan.
Seattlen keskusta-alue on lehtevä ja puistot suuria. Omakotitalojen vyöhyke ulottuu aivan keskustan tuntumaan. Kukkulaisen kaupungin ehkä korkeimmalla paikalla sijaitsee Broadway-katu, joka on täynnä erikoisia liikkeitä ja pikku kahviloita, joissa läheisen yliopiston opiskelijat viettävät aikaa. Sen poikkikadut, kuten kuvan Thomas Street, huokuvat idyllistä rauhaa.
Yliopistoalueen itäpuolella, alarinteessä kohti Washington –järveä on kasvitieteellinen puutarha. Se kätkee sisäänsä viehättävän japanilaisen puutarhan. Länsirannikolla on paljon aasialaisperäistä väestöä, ja niinpä alueen itämaiset puutarhat ovat hyvin uskollisia meren takaisille esikuvilleen. Koit uiskentelevat lammessa japaninverivaahteran alla. Seattlen alueen kostea, lauha ilmasto auttaa sekin osaltaan aidon japanilaistunnelman luomisessa.
Oma Piha –lehden numerossa 3/2007, joka ilmestyy 4.5., kerrotaan Yhdysvaltojen ja Kanadan länsirannikon puutarhoista enemmänkin.