Pakistanilaiset tutkijat ovat havainneet, että kaneli alentaadiabeetikoiden verensokeria sekä pienentää heidän rasva- jakolesterolipitoisuuksiaan. Päivittäin nautitut kanelia sisältävät kapselilaskivat sokeri-, trigyleridi- ja LDL-kolesteroliarvoja jopa kymmeniäprosentteja.
Tutkimuksessa 60 diabeetikkoa, joilla oli todettu tyypin 2 eli aikuisiändiabetes, nauttivat neljänkymmenen päivän ajan joko yhden, kolmen taikuuden gramman kanelikapselin tai vastaavan verran lumevalmistettapäivittäin.
Kanelikuurin päätyttyä tutkijat havaitsivat, että kanelia saaneidenpotilaiden paastosokeriarvot olivat alentuneet 18-29 prosenttia,triglyseridi-arvot 23-30 prosenttia ja LDL-kolesterolin arvot 7-27prosenttia. Sen sijaan HDL-kolesterolin pitoisuuksiin kaneli eivaikuttanut. Lumevalmistetta nauttineilla ei vastaavaa havaittu.
Tutkijat ehdottavatkin kanelin sisällyttämistä diabeetikoiden ruokavalioon,sillä se näyttää vähentävän sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöitä.
Kaneli (Cinnamonum zeylanicum) on trooppinen puu, joka on peräisin Ceylonin saarelta. Se ei kasva Suomessa, vaikka onkin täällä yleinen mauste. Kanelipuun voi kuitenkin nähdä Helsingin Viikissä, Gardenian trooppisessa puutarhassa.
Kanelimauste on puun sisäkuorta. Se on sitä parempaa, mitä ohuempaa, vaaleampaa ja tiheämmin rullalle kiertynyttä se on. Kanelia käytetään kokonaisena mausteeksi esimerkiksi hedelmäkeittoihin ja juomiin sekä jauhettuna leivonnaisiin, puuroihin, kahviin ja kaakaoon. Kaneli on myös yksi curry -mausteseoksen aineosa. Kanelia voidaan käyttää myös liharuokien mausteena: Pohjois-Afrikassa kaneli maustaa liha- ja lammasmuhennoksen ja Kreikassa taas lihapiirakan.